Azijska masaža obraza

Masaža obraza je zelo priljubljena lepotna terapija, ki upočasni proces staranja kože, izboljšuje kožni tonus in zavira nastajanje gub.

Sodoben, vse prepogosto stresen način življenja povzroča, da se napetosti iz vsakdana prenašajo v naše obrazne mišice, posebno na predele okoli ust in oči. Izpostavljanje soncu, onesnaženo okolje, nezdrava prehrana in pomanjkanje spanja, pa slabo stanje še poslabšajo. Mišice izgubijo prožnost, nastajajo gube, koža se poveša.

Kitajke smo v moč obrazne masaže, ki izhaja iz tradicionalne kitajske medicine, globoko prepričane. Z masažo obraza, glave in vratu dosežemo, da se sprosti napetost, spodbudi se mikro obtok in izločanje odpadnih snovi, poveča se pretok energije, vzpostavi se energetsko ravnovesje. Točke, ki jih masiramo na obrazu in vratu, se aktivirajo in spodbujajo pretok energije, sprostijo se mišice in vezivno tkivo. S tem poskrbimo za ohranjanje zdrave in mladostne kože.

Za sijočo, napeto in gladko kožo torej veliko lahko naredimo same, če se odločimo za sproščanje obraznih mišic in stimulacijo vezivnega tkiva. Najbolj nesmiselno je storiti nič in nemočno gledati, kako se kopičijo gube in kako se poveša koža.

Zelo hitrih rešitev seveda ni, razliko pa je moč začutiti že po nekaj tretmajih. Najboljše rezultate dosežemo, če se odločimo za eno masažo na teden.

Pri delu uporabljamo profesionalno angleško kozmetično linijo Eve Taylor, v Angliji eno od vodilnih znamk kozmetike, nominirano med najboljše profesionalne kozmetične linije za leto 2011. Eve Taylor je kozmetika, ki sledi strogim kriterijem naravne, varne in učinkovite kozmetike. Zasnovana je na principu aromaterapije in aktivnih substanc zeliščnih in morskih ekstraktov ter eteričnih olj, pridobljenih iz organsko gojenih rastlin, ki kožo hranijo z dragocenimi vitamini ter delujejo kot antioksidant. Izdelki ne vsebujejo mineralnih olj, umetnih vonjav in barvil, alkohola, lanolina, formaldehidov in niso testirani na živalih.

Delovanje sistema meridianov, po katerih se pretaka življenjska energija je velikega pomena za človekovo zdravje in tako kot je za življenje nujno potrebna telesna aktivnost, je tudi za neovirano delovanje meridianov potrebna dodatna zunanja stimulacija. Poskrbimo zanjo.

Kako poteka masaža?


Pred masažo obraz temeljito očistimo ter naredimo piling. Izberemo masažno olje in s pritiski na določene točke, meridiane, povečamo pretok limfe in energije.Tako poskrbimo za svežino ter sproščenost obraza in telesa. Po končani masaži ponovno očistimo kožo, nanesemo ustrezen serum ter glede na tip in starost kože ustrezno masko. Tretma nadaljujemo z masažo glave ter po odstranitvi maske z nanosom ustreznega olja, ki nahrani, tonika, ki kožo oskrbi z vlago in postopek dokončamo z nanosom koži primerne kreme.

V postopek na željo stranke vključimo tudi obrazno lifting masažo, pri kateri z močnejšimi pritiski na mišice obraza prebudimo njihovo delovanje, krčenje in raztezanje. Tako se obrazne poteze zmehčajo in dvignejo, mišice pa učvrstijo.

Aromaterapija, ki se izvaja ob masaži, je oblika alternativne medicine, ki z uporabo eteričnih olj pripomore k telesni in duhovni vitalnosti ter izboljša naše zdravje. V človeško telo olja vstopajo preko dihalnih poti in skozi kožo. Preidejo v krvni obtok in z njim krožijo po telesu do različnih telesnih sistemov in organov. Z njimi se bojujemo proti virusom, bakterijam in glivicam. Uporabljamo jih, ker odpravljajo depresijo, poživljajo, umirjajo in sprostijo. Imajo pozitiven, blagodejen vpliv na naše telo, duševnost in čustva. Aromaterapija se med strankinim obiskom izvaja z inhaliranjem hlapov eteričnih olj in z nanašanjem olj na kožo.