Azijska masaža obraza

Masaža obraza je zelo priljubljena lepotna terapija, ki upočasni proces staranja kože, izboljšuje kožni tonus in zavira nastajanje gub.

Sodoben, vse prepogosto stresen način življenja povzroča, da se napetosti iz vsakdana prenašajo v naše obrazne mišice, posebno na predele okoli ust in oči. Izpostavljanje soncu, onesnaženo okolje, nezdrava prehrana in pomanjkanje spanja, pa slabo stanje še poslabšajo. Mišice izgubijo prožnost, nastajajo gube, koža se poveša.

Kitajke smo v moč obrazne masaže, ki izhaja iz tradicionalne kitajske medicine, globoko prepričane. Z masažo obraza, glave in vratu dosežemo, da se sprosti napetost, spodbudi se mikro obtok in izločanje odpadnih snovi, poveča se pretok energije, vzpostavi se energetsko ravnovesje. Točke, ki jih masiramo na obrazu in vratu, se aktivirajo in spodbujajo pretok energije, sprostijo se mišice in vezivno tkivo. S tem poskrbimo za ohranjanje zdrave in mladostne kože.

Za sijočo, napeto in gladko kožo torej veliko lahko naredimo same, če se odločimo za masažo, ki poskrbi za sproščanje obraznih mišic in stimulacijo vezivnega tkiva. Zelo hitrih rešitev seveda ni, z vztrajnostjo in ponovitvami, pa je razliko moč začutiti že po nekaj tretmajih. Najboljše rezultate pa vsekakor dosežemo, če se odločimo za eno masažo na teden.

Če ne storimo nič, lahko le nemočno gledamo, kako naša koža izgublja na prožnosti, izgublja sijaj in mladostno energijo, opazujemo, kako se kopičijo gube in kako naš obraz deluje vedno bolj in bolj utrujeno.

Pri delu uporabljam najnovejšo naravno azijsko kozmetično linijo Eurona, ki temelji na konceptih tradicionalne kitajske medicine in sledi strogim kriterijem naravne, varne in učinkovite kozmetike. Je popolnoma brez umetnih dodatkov, silikonov, umetnih vonjav… Z uporabo visokotehnoloških rešitev kombinira peptidne izvlečke zelišč, ki rešujejo vzroke kožnih problemov in dodajajo koži kvalitetno hrano. Različne vrste peptidov in peptidnih verig oskrbujejo kožo z vlago, popravljajo poškodovane kožne celice ter dodajajo kolagen, ki ga koža začne izgubljati že pri 20 letih. Z najnovejšo tehnologijo so strokovnjaki dosegli, da so v izbrani kozmetični liniji molekule kolagena tako majhne, da lahko prodirajo v globje kožne plasti. Različni izvlečki zelišč nudijo koži dodatne koristi z vlaženjem, blaženjem vnetij, beljenjem madežev, zmanjševanjem gub, čiščenjem kože, izboljševanjem stanja aknaste kože in z antioksidantivnim delovanjem.

Delovanje sistema meridianov, po katerih se pretaka življenjska energija je velikega pomena za človekovo zdravje in tako kot je za življenje nujno potrebna telesna aktivnost, je tudi za neovirano delovanje meridianov potrebna dodatna zunanja stimulacija. Poskrbimo zanjo.

Kako poteka masaža?


Pred masažo obraz temeljito očistim ter po potrebi oziroma na željo stranke, naredim piling. Izberem ustrezno masažno olje in s pritiski na določene točke in meridiane povečam pretok limfe in življenjske energije.

Pri delu uporabljam tudi poseben, tradicionalen kitajski pripomoček - bian stone, koničasti kamen, ki se že tisočletja uporablja v TKM za stimulacijo akupresurnih točk, s čimer se odprejo blokade v kanalu meridianov. Z uporabo bian stona se sproščajo napete in zategnjene kite in vezi. Tako poskrbim za svežino ter sproščenost obraza, pa tudi za sproščenost celotnega telesa, saj je na obrazu množica točk, ki so povezane z organi v našem telesu. Material, iz katerega je izdelan Bian stone pripomoček, med masažo sproži ultrazvočne impulze, ki stimulirajo globoko prekrvavitev.

Po končani masaži kožo ponovno očistim, nanesem Eurona pomlajevalno meglico ter glede na tip in starost kože ustrezno masko za dodatno hranjenje in vlaženje kože. Tretma nadaljujem z masažo glave ter po odstranitvi maske ponovno z nanosom Eurona spreja, ki kožo oskrbi z vlago in jo nahrani, postopek po potrebi nadgradim tudi z nanosom prestižnega seruma iz omenjene kolekcije.

V postopek na željo stranke vključimo tudi obrazno lifting masažo, pri kateri z močnejšimi pritiski na mišice obraza prebudimo njihovo delovanje, krčenje in raztezanje. Tako se obrazne poteze zmehčajo in dvignejo, mišice pa učvrstijo.

Aromaterapija, ki se izvaja ob masaži, je oblika alternativne medicine, ki z uporabo eteričnih olj pripomore k telesni in duhovni vitalnosti ter izboljša naše zdravje. V človeško telo olja vstopajo preko dihalnih poti in skozi kožo. Preidejo v krvni obtok in z njim krožijo po telesu do različnih telesnih sistemov in organov. Z njimi se bojujemo proti virusom, bakterijam in glivicam. Uporabljamo jih, ker odpravljajo depresijo, poživljajo, umirjajo in sprostijo. Imajo pozitiven, blagodejen vpliv na naše telo, duševnost in čustva. Aromaterapija se med strankinim obiskom izvaja z inhaliranjem hlapov eteričnih olj in z nanašanjem olj na kožo.